Tarieven en vergoedingen

Informatie over uw zorgkosten

Wanneer u voor een onderzoek of behandeling gebruik maakt van de diensten van Fertiliteitskliniek Twente, bent u aansprakelijk voor de betaling van de kosten. 

In de meeste gevallen zal dit via uw zorgverzekering gaan. In sommige gevallen moet u de rekening gedeeltelijk of helemaal zelf betalen.

Welke zorg wordt er vergoed?

Om zeker te weten waar u aan toe bent en wat er wordt vergoed, raden wij u aan om uw polis te raadplegen en om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.
Fertiliteitskliniek Twente is opgenomen in de Stichting Medisch Centrum Vrouw. Onder deze naam is de kliniek bekend bij de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar kan vragen naar de AGB-code van de kliniek, de AGB-code is: 22220440.

De zorgverzekeraar is alleen bereid de zorg voor de behandeling te vergoeden als u bent verwezen door uw huisarts of specialist naar Fertiliteitskliniek Twente.

De overheid bepaalt welke zorg in de basisverzekering is opgenomen. Deze basisverzekering kan worden aangevuld met aanvullende verzekeringen. De inhoud van deze aanvullende verzekering verschilt per zorgverzekeraar. Tevens is in de basisverzekering voor iedereen een eigen risico opgenomen. Het eigen risico verschilt per zorgverzekeraar, maar ook per verzekerde .

Alle behandelingen die in de Fertiliteitskliniek Twente worden gedaan, vallen onder de basiszorg. Tot de basiszorg behoren ook de IVF- en ICSI behandelingen. De voorwaarden hiervoor en het aantal te vergoeden behandelingen (meestal 3) kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar.