Medicatie

Medicatie aanvragen:
  • U kunt medicatie aanvragen via de button 'medicatie bestellen' op de hoofdpagina van de website.
  • U kan op afspraak uw medicatie ophalen, of meenemen tijdens een bezoek.
  • Mocht u tijdens het weekend zijn gaan menstrueren en heeft u maandag medicatie nodig, kunt u het contactformulier invullen met als onderwerp 'menstruatie en plannen behandeling', u hoort dan wanneer u de medicatie op maandag kan ophalen.
Spoedmedicatie:
Mocht u ’s avonds met SPOED medicatie nodig hebben die NIET tot de volgende dag kan wachten, kunt u de voicemail van de kliniek inspreken met uw naam en geboortedatum. De gynaecoloog zal dan met u contact zoeken.

Dit zal met name gelden bij:
  • Ovitrelle voor een IVF/ICSI punctie
  • Remmende medicatie (Orgalutran) voor een kort schema bij een IVF/ICSI behandeling
  • evt FSH voor IVF/ICSI.
Medicatie voor andere behandelingen kunnen doorgaans wachten tot de volgende ochtend!
 

Medicatie elektronisch opvragen en voorschrijven

Medicatie vruchtbaarheid behandeling en niet vruchtbaarheid behandeling gerelateerd
Medicatie die alleen wordt gebruikt voor vruchtbaarheidsbehandelingen wordt, door de Fertiliteitskliniek Twente zelf voorgeschreven en uitgegeven. Hiervoor heeft de kliniek een samenwerkingsverband met apotheek Denekamp. Apotheek Denekamp levert de medicatie aan de kliniek en de kliniek draagt zorg voor de uitlevering aan de patient.
Medicatie die niet specifiek aan vruchtbaarheidszorg gerelateerd is, kan middels de eigen apotheek uitgegeven worden. De kliniek zal dan een recept naar uw eigen apotheek sturen.
Om medicatie te kunnen voorschrijven zal de kliniek uw medicatie gegevens moeten opvragen. De kliniek voert dit digitaal uit.
 
Elektronisch versturen medicatie recepten
Fertiliteitskliniek Twente verstuurt medicatie recepten digitaal naar apothekers. Deze nieuwe werkwijze is veiliger en beter voor het milieu. De verzending van de recepten gaat via een Landelijk schakelpunt (LSP). Het LSP is een zorginfrastructuur die zorgverleners de mogelijkheid biedt om op een veilige manier medische gegevens, zoals bijvoorbeeld medicatie gegevens, elektronisch uit te wisselen met andere zorgverleners.
Voor het versturen van recepten hoeft geen toestemming te worden gegeven. Dit kan namelijk rechtstreeks naar de apotheker worden gestuurd.