Zwanger

Prachtig nieuws! De zwangerschapstest is positief.

Natuurlijk willen we graag hierover van jullie iets horen.

U kunt contact opnemen via ons contactformulier 
We plannen dan uw eerste zwangerschapsecho bij ons.
Tijdens deze echo kunnen we over het algemeen duidelijk zien of de zwangerschap goed in de baarmoeder zit en er 1 of 2 hartjes kloppen.
Bij deze echo zal de arts met jullie afspreken of u voor verdere begeleiding naar de verloskundige kan of eerst naar een gynaecoloog in ziekenhuis naar keuze.

Daarbij willen wij graag van jullie het verloop en de afloop van de zwangerschap weten. Jullie krijgen van ons een vragenlijst mee en stellen het zeer op prijs deze na 12 weken zwangerschap en na de bevalling te ontvangen.

Gezondheidsraad past voedingsadvies voor zwangeren aan!

Ook tijdens de zwangerschap is gezond en gevarieerd eten van belang. De Gezondheidsraad benadrukt in het nieuwe Voedingsadvies om tijdig supplementen met foliumzuur en vitamine D te slikken. De raad beveelt zwangere vrouwen aan meer vis te eten dan de algemene bevolking. Verder is het belangrijk te zorgen voor een voedingspatroon met voldoende calcium, jodium en ijzer en extra te letten op hygiëne en schadelijke stoffen. Sommige producten kunnen zwangeren beter niet nemen, zoals alcohol en lever. De inname van cafeïne, leverproducten (zoals paté), soja en zoethout kan het beste beperkt blijven. Daarnaast is het opletten met schadelijke stoffen, zoals in sommige soorten kruidenthee.
Het Voedingscentrum heeft de uitgebrachte voedingsadviezen van de Gezondheidsraad voor zwangeren vertaald naar de praktijk. Op de website van het Voedingscentrum is daar meer informatie over te vinden en in de app 'ZwangerHap' kan men elk product opzoeken en zien of men het wel of beter niet kan eten.

Nuttige links:
www.moedersvoormoeders.nl
www.voedingscentrum.nl
Nuttige app: