Fertiliteitskliniek Twente

Jacqueline Neve-Dolfing

 

JacquelineMevrouw dr. J.G. (Jacqueline) Neve-Dolfing

Gynaecoloog

 

Mijn naam is Jacqueline Neve.

Na het behalen van het duits Abitur heb ik gekozen voor de geneeskunde studie aan de Rijksuniversiteit Groningen, en co-assistentschappen in Enschede (MST) en Oldenzaal.

Gevolgd door een 4 jaar durende periode als fertiliteitsarts bij de Stichting Medische Voortplanting Voorburg, Diaconessenhuis te Voorburg.

In Voorburg ben ik gestart met wetenschappelijk onderzoek over het Polycysteus Ovarium Syndroom in samenwerking met een internist -endocrinoloog. PCOS is frequent voorkomende aandoening bij vrouwen met overgewicht, maar ook slanke vrouwen, bij wie de eisprong achterwege blijft. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een proefschrift “metabolic aspects of obesity and lean PCOS”.

Tijdens de opleiding tot gynaecoloog in Groningen (Martiniziekenhuis en UMCG) en Deventer volgde ik een periode aan de VU Brussel (prof Devroey, prof Liebaers en prof Vansteirteghem), om meer te leren over de pre-implantatie genetische diagnostiek (PGD).

Sedert 1 jan 2006 ben ik werkzaam als algemeen gynaecoloog in de ZGT, aandachtsgebied fertiliteit, endocrinologie en endoscopie.

Vanaf het prille begin ben ik betrokken geweest bij de oprichting van de regionale FertiliteitsKliniek Twente. Een individuele, praktische benadering bij de fertiliteitsbehandeling juich ik toe. Samenwerking met andere klinieken in binnen en buitenland, teneinde een zo breed mogelijk palet aan behandelopties binnen de regio te kunnen bieden is een wens.

Actueel