Fertiliteitskliniek Twente

Samenwerking

Fertiliteitskliniek Twente is een initiatief van Medisch Spectrum Twente en Ziekenhuisgroep Twente, en werkt daarom nauw samen met de ziekenhuizen in Almelo, Enschede en Hengelo. Wanneer onderzoeken of behandelingen niet in de Fertiliteitskliniek Twente kunnen plaatsvinden, wordt u daarvoor verwezen naar uw ziekenhuis. Dat kan zijn naar de afdeling gynaecologie als het gaat om gynaecologische onderzoeken of behandelingen, of naar de afdeling urologie voor ernstige mannelijke fertiliteitsstoornissen.

Medlon is een samenwerkingsverband van de ziekenhuislaboratoria in Twente. Fertiliteitskliniek Twente werkt samen met Medlon voor bloedafname.
Bloedafname is in de kliniek mogelijk voor fertiliteitspatiënten, afhankelijk van de type aanvraag. Anders vindt dit plaats in ZGT Almelo of MST Enschede.
Zaadanalyses en opwerken van zaad voor inseminaties is mogelijk in de Fertiliteitskliniek Twente.

Daarbij hebben we een samenwerkingsverband  met maatschappelijk werkers, seksuologen, diëtisten en klinisch psychologen.

Tenslotte kan zorg op hoog niveau alleen worden gegeven doordat in het verleden wetenschappelijk onderzoek heeft plaatsgevonden. Om de wetenschap op een hoger niveau te brengen en de patiënten van de toekomst beter van dienst te kunnen zijn nemen we deel aan wetenschappelijk onderzoek. We werken daartoe samen met onderzoekers en onderzoekcentra in een landelijk verband, het zogenaamd Consortium Voortplantingsgeneeskunde.

Actueel